سیستم همکاری در فروش چیست و چه مزایایی دارد؟

آیا تابه‌حال تصور کرده‌اید که در هر زمان و هر مکان، حتی در خواب نیز درآمد داشته باشید؟ آیا به این فکر کرده‌اید که چگونه می‌توانید با کمک ابزارهای تبلیغاتی، شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت خود، با کسب‌وکارهای دیگر همکاری کنید؟ سیستم همکاری در فروش که به آن بازاریابی وابسته نیز می‌گویند، این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید با سایر برندها همکاری سودده داشته باشید. با کمک این تکنیک هر دو طرف می‌توانند از مزایای فروش و جذب مخاطب بیشتر بهره ببرند. در این مطلب سیستم همکاری در فروش و مزایای آن را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با سیستم همکاری در فروش

آشنایی با سیستم همکاری در فروش

بازاریابی وابسته یا Affiliate Marketing یک مدل تبلیغات و مارکتینگ است که در آن یک شرکت به شرکت‌ها یا افراد دیگر، برای ایجاد ترافیک بیشتر یا کلیک‌های منتهی به محصولات و خدمات خود پورسانت می‌دهد. حق کمیسیون، شرکت‌های وابسته را تشویق می‌کند تا راه‌های جذابی برای تبلیغ شرکت بیابند. به بیان ساده‌تر، شرکت یا فرد واسطه به سادگی محصولی را که از آن لذت می‌برد جستجو می‌کند، سپس آن محصول را تبلیغ می‌کند و از هر فروش که انجام می‌دهد، بخشی از سود را به دست می‌آورد.

بازاریابی دیجیتال، آنالیزها و کوکی‌ها، بازاریابی وابسته را به یک صنعت میلیارد دلاری تبدیل کرده است. شرکت‌ها معمولا به ازای هر فروش پورسانت را به شرکت‌های همکار پرداخت می‌کنند و ارائه پورسانت، کمتر به ازای کلیک یا نمایش انجام می‌شود. سیستم همکاری در فروش راهی عالی برای ایجاد درآمد و افزایش فروش است. این روش هم برای برندها و هم برای بازاریابان وابسته تا به امروز بسیار مفید بوده است. 

سیستم همکاری در فروش چگونه کار می‌کند؟

سیستم همکاری در فروش چگونه کار می‌کند؟

افیلییت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش از توانایی‌های افراد مختلف برای استراتژی بازاریابی مؤثرتر استفاده می‌کند و در عین حال سهمی از سود را برای مشارکت‌کنندگان فراهم می‌کند. برای ساخت این مسیر سه طرف مختلف باید درگیر شوند:

  • فروشنده و سازندگان محصول
  • وابسته یا تبلیغ‌کننده
  • مشتری یا مصرف‌کننده

در ادامه رابطه بین آن‌ها را به‌طور دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

فروشنده و سازندگان محصول

فروشنده، یک کارآفرین انفرادی یا یک شرکت بزرگ، خالق محصول یا خرده‌فروشی است که محصولی برای بازار دارد. این محصول می‌تواند یک شیء فیزیکی مانند کالاهای خانگی، یا خدماتی مانند آموزش آرایش باشد. همچنین به‌عنوان نام تجاری، فروشنده نیازی به مشارکت فعال در این نوع بازاریابی ندارد، اما از تقسیم درآمد مرتبط با سیستم همکاری در فروش سود می‌برد. برای مثال، فروشنده می‌تواند یک تجارت dropshipping را راه‌اندازی کرده باشد و بخواهد با پرداخت هزینه به سایت‌های وابسته برای تبلیغ محصولات خود، به مخاطبان جدیدی دست یابد. یا فروشنده می‌تواند یک شرکت باشد که از شرکت‌های واسطه برای کمک به فروش نرم‌افزارش استفاده کند.

وابسته یا همکار

واسطه یا همکار به‌عنوان ناشر نیز شناخته می‌شود، واسطه می‌تواند فرد یا شرکتی باشد که محصول فروشنده را به شیوه‌ای جذاب برای مصرف‌کنندگان بالقوه بازاریابی می‌کند. به عبارت دیگر، همکار محصول را تبلیغ می‌کند تا مصرف‌کنندگان را راضی کند که این محصول برای آن‌ها ارزشمند یا مفید است و آن‌ها را متقاعد کند که آن را خریداری کنند. اگر مصرف‌کننده در نهایت محصول را بخرد، شرکت وابسته بخشی از درآمد حاصل را دریافت می‌کند.

شرکت‌ها یا افراد واسطه معمولا مخاطبان خاصی دارند که برای آن‌ها بازاریابی می‌کنند و عموما به علایق مخاطبان پایبند هستند. این یک جایگاه مشخص یا نام تجاری شخصی (پرسونال برند) ایجاد می‌کند که به شرکت واسطه کمک می‌کند تا مشتریانی را جذب کند که به احتمال زیاد در تبلیغات خرید خود را انجام می‌دهند.

مصرف‌کننده

البته، برای اینکه سیستم واسطه کار کند، باید فروش وجود داشته باشد و مصرف‌کننده یا مشتری کسی است که باعث تحقق نهایی آن می‌شود. شرکت همکار، محصول یا خدمت را از طریق کانال‌های مختلف مانند رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ یا ویدیوی یوتیوب، برای مصرف‌کنندگان بازاریابی خواهد کرد. اگر آن محصول برای مصرف‌کننده یا مخاطب جذاب و مفید باشد، می‌تواند لینک محصول را دنبال کند. این لینک مخصوص شرکت یا فرد همکار ساخته شده است و به وب‌سایت شرکت اصلی متصل می‌شود. اگر مشتری کالا را بخرد، واسطه بخشی از درآمد حاصل را دریافت می‌کند.

با این حال، به خاطر داشته باشید که مشتری باید آگاه باشد که واسطه از محصول پورسانت دریافت می‌کنید. طبق گفته کمیسیون تجارت فدرال، یک بازاریاب واسطه باید رابطه خود را به طور واضح و آشکار به مشتری ارائه کند، بنابراین به مصرف‌کننده اجازه می‌دهد تا تصمیم بگیرد که لینک شما را دنبال کند یا خیر. این مسئولیت به مخاطبان اطلاعاتی را که نیاز دارند می‌دهد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا درباره خرید یا عدم خرید تصمیمی آگاهانه بگیرند.

انواع سیستم همکاری در فروش

انواع سیستم همکاری در فروش

معمولا مشخص نیست که آیا یک همکار یا واسطه واقعا از محصولی که تبلیغ می‌کند استفاده کرده است یا صرفا به خاطر سود آن را تبلیغ می‌کند. گاهی اوقات ممکن است مشتری برای واسطه مهم نباشد. مواردی مانند خدمات رژیم غذایی یا محصولات مراقبت از پوست، مشتری ممکن است به یک واسطه اعتماد نکند، مگر اینکه بداند خودش محصول را آزمایش و تایید کرده است. در سال ۲۰۰۹، پت فلین، بازاریاب وابسته مشهور، همکاری در فروش را به سه نوع  بدون وابستگی، مرتبط و درگیرانه طبقه‌بندی کرد تا به تمایز بین واسطه‌هایی که ارتباط نزدیکی با یک محصول دارند در مقایسه با آن‌هایی که این رابطه را ندارند، کمک کند. در ادامه هر دسته را مرور می‌کنیم تا اگر می‌خواهید یک سیستم همکاری واسطه در فروش داشته باشید، بهتر تصمیم بگیرید.

بازاریابی بدون وابستگی

در مدل غیر وابسته، بازاریاب همکار هیچ ارتباطی با محصول یا خدماتی که تبلیغ می‌کند ندارد. آن‌ها هیچ تخصص یا اختیاری در زمینه محصول ندارند و همچنین نمی‌توانند ادعایی در مورد استفاده از آن داشته باشند. معمولا، یک واسطه غیر وابسته، کمپین‌های بازاریابی PPC (پرداخت به ازای کلیک) را با استفاده از یک لینک واسط اجرا می‌کند، به این امید که خریداران روی آن کلیک کنند و خودشان خرید را انجام دهند. در حالی که همکاری در فروش بدون تعهد ممکن است به دلیل عدم تعهد آن جذاب باشد، اما عموما برای کسانی بهتر است که می‌خواهند بدون سرمایه‌گذاری در محصول یا ارتباط با مشتری، درآمد ایجاد کنند.

بازاریابی مرتبط

این مدل برای کسانی است که لزوما از محصول یا خدمات استفاده نمی‌کنند، اما به نوعی با مخاطب خاص مرتبط هستند. این واسطه‌‌ها اغلب دارای نوعی نفوذ، جایگاه و دنبال‌کنندگان ثابت هستند. برای مثال، شاید شما در حال تبلیغ یک برند لباس هستید که قبلا از آن استفاده نکرده‌اید، اما مخاطبان خود را از طریق یک وبلاگ مد یا کانال یوتیوب دارید. در این مورد، شما به عنوان یک همکار در فروش مرتبط در نظر گرفته می‌شوید. مزیت این نوع بازاریابی این است که واسطه، تخصص تولید ترافیک را دارد. از طرفی اگر قبلا هرگز از آن استفاده نکرده باشند، ممکن است خطر توصیه یک محصول یا خدمات بد را داشته باشند و به طور بالقوه به قیمت اعتماد مخاطبانشان تمام شود.

بازاریابی درگیرانه

همان‌طور که از نام آن پیداست، بازاریابی درگیرانه کسانی را توصیف می‌کند که ارتباط نزدیکی با محصول یا خدماتی دارند که آن‌ها را تبلیغ می‌کنند. واسطه خودش محصول را امتحان کرده است، اطمینان دارد که تجربه خوبی را ارائه می‌دهد و این اختیار را دارد که در مورد استفاده از آن ادعا کند. بازاریابان وابسته به جای تکیه بر پرداخت به ازای هر کلیک،  در تلاش‌های بازاریابی خود از تجربیات شخصی خود در مورد محصول استفاده می‌کنند و مشتریان می‌توانند به آن‌ها به‌عنوان منابع اطلاعاتی قابل اتکا اعتماد کنند. البته، این نوع بازاریابی وابسته به کار و زمان بیشتری برای ایجاد اعتبار نیاز دارد، اما احتمالا در طولانی‌مدت منجر به بازده بیشتری خواهد شد.

سیستم همکاری در فروش چه مزایایی دارد؟

سیستم همکاری در فروش چه مزایایی دارد؟

درآمد بدون فعالیت

در حالی که هر شغل معمولا به شما نیاز دارد که برای کسب درآمد در محل کار باشید، بازاریابی واسطه به شما این امکان را می‌دهد که در هنگام خواب هم پول در بیاورید. با صرف زمان اولیه برای یک کمپین، با خرید محصول طی روزها و هفته‌های بعد، بازدهی مستمری در آن زمان مشاهده خواهید کرد. شما مدت‌ها پس از اتمام کارتان پول دریافت می‌کنید. حتی زمانی که پای کامپیوتر خود نیستید، مهارت‌های بازاریابی شما جریان ثابتی از درآمد را برای شما به ارمغان می‌آورد.

بدون نیاز به پشتیبانی مشتری

فروشندگان تکی  و شرکت‌هایی که محصولات یا خدمات ارائه می‌دهند باید با مصرف‌کنندگان خود معامله کنند و اطمینان حاصل کنند که آن‌ها از آنچه خریداری کرده‌اند راضی هستند. به لطف ساختار سیستم همکاری در فروش، نیازی نیست که نگران پشتیبانی یا رضایت مشتری باشید. تمام کار بازاریاب وابسته این است که فروشنده را با مصرف‌کننده مرتبط کند. فروشنده پس از پرداخت کمیسیون به بازاریاب، به هرگونه شکایت مصرف‌کننده رسیدگی می‌کند.

امکان کار کردن در خانه

اگر کسی هستید که از رفتن به محل کار متنفر هستید، بازاریابی وابسته راه‌حل عالی برای شما است. شما می‌توانید کمپین‌هایی راه‌اندازی کنید و از محصولاتی که فروشندگان هنگام کار از خانه خود ایجاد می‌کنند درآمد دریافت کنید. این کاری است که می‌توانید بدون بیرون آمدن از منزل و با لباس راحتی انجام دهید.

راه درآمد مقرون‌به‌صرفه

اکثر کسب‌وکارها برای تامین مالی محصولات فروخته‌شده به هزینه‌های اولیه و سرمایه نیاز دارند. با این حال، بازاریابی وابسته را می‌توان با هزینه کم انجام داد، به این معنی که می‌توانید به سرعت و بدون دردسر زیاد شروع کنید. هیچ هزینه غیرمنتظره‌ای برای نگرانی وجود ندارد و نیازی به ایجاد محصول نیست. شروع این کار نسبتا ساده است.

راحت و انعطاف‌پذیر

اگر می‌خواهید یک فریلنسر باشید، در تعیین اهداف، تغییر مسیر، انتخاب محصولات مورد علاقه و حتی تعیین ساعات کاری خود، استقلال زیادی را به دست می‌آورید. این راحتی به این معنی است که اگر دوست دارید روی کمپین‌های ساده تمرکز کنید، می‌توانید سبد خود را متنوع کنید. همچنین از محدودیت‌ها و مقررات شرکت‌ها آزاد خواهید بود.

پاداش‌های مبتنی بر عملکرد

با مشاغل دیگر، می‌توانید ۸۰ ساعت در هفته کار کنید و همچنان همان حقوق را دریافت کنید. مزیت بازاریابی وابسته این است که صرفا بر اساس عملکرد شما است. تقویت مهارت‌های نقد و بررسی و نوشتن کمپین‌های جذاب به بهبود مستقیم درآمد شما منجر می‌شود. در نهایت برای کاری که انجام می‌دهید، دستمزد مناسبی دریافت خواهید کرد.

این مطلب را هم بخوانید: ۱۱ راه برای افزایش فروش وب سایت

سخن آخر

بازاریابی وابسته چیست؟

سیستم های همکاری در فروش یا بازاریابی وابسته یکی از راه‌های کسب درآمد برای افرادی است که به میزان قابل قبولی مخاطب دارند. این مخاطب می‌تواند در کانال‌ها و شبکه‌های مختلف باشد. فقط کافی است که شما بتوانید ارتباط سازنده، خوب، طولانی‌مدت و وفادارانه‌ای با مخاطبان خود داشته باشید. در این صورت می‌توانید به یک درآمد پایدار و جذاب برسید. در این مطلب درباره سیستم همکاری در فروش، نحوه کار و مزایای آن شرح دادیم. به نظر شما کدام مدل از بازاریابی وابسته جذاب‌تر و بهتر است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 5

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

اگه این پست براتون مفید بود

خوشحال میشیم مارو توی شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *