همه ما میدانیم که در عصر رقابت دیجیتال به سر میبریم. شما برای اینکه بتوانید در رقابت با برندهای دیگر موفق شوید، بدون شک باید روی تواناییهای دیجیتالی خود و پلتفرمهای آنلاین سرمایهگذاری کنید. یکی از مهمترین مواردی که نباید آن را فراموش کنید، طراحی سایت شرکتی است. داشتن یک وب سایت به شما کمک میکند تا بدون محدودیت زمان و مکان بتوانید برند و محصولات خود را به مخاطبان خود معرفی کنید. اگر یک وبسایت دارید یا میخواهید داشته باشید، باید به نکات مهمی که در فروش محصولات شما موثر هستند توجه زیادی داشته باشید. بسیاری از کسبوکارها دارای وبسایت مخصوص خود هستند و هزینه زیادی برای آن صرف کردهاند؛ اما میبینیم که برند آنها رشد چندانی نداشته است و فروش زیادی ندارند. به نظر شما دلیل آن چیست؟ در این مطلب راه های افزایش فروش وب سایت را بررسی میکنیم.
۱. مخاطب هدف خود را بشناسید
یکی از مهمترین قدمها برای افزایش فروش سایت این است که با دقت گروه مخاطب مناسب کسبوکار خود را شناسایی کنید. شما باید نیازهای مشتریان خود را بشناسید و آنها را درک کنید. باید با کمک ابزارهای تجزیهوتحلیل مخاطب، الگوی خرید، علایق و ترجیحات خرید او را شناسایی کنید. چون سیستم کار شما فروش آنلاین است، پس نمیتوانید رودررو مخاطب را ببینید و دغدغههای او را متوجه شوید. بنابراین باید با کمک ابزارهای تحلیلی مشتری خود را با دقت زیر نظر بگیرید. داشتن یک پرسونای مخاطب که با توجه به نوع کسبوکار شما تعیین میشود، میتواند کمک زیادی به شما بکند.
۲. راههای ورود مخاطب به سایت خود را آنالیز کنید
اگر هر روز تعدادی از افراد وارد سایت شما میشوند و خدمات یا محصولات شما را مشاهده میکنند، باید با کمک ابزارهای تخصصی مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بفهمید که مخاطب چگونه به سایت شما رسیده است. همچنین باید کلمات و عبارتهایی را شناسایی کنید که مخاطب را به سایت شما رسانده است. در این صورت بهتر میتوانید نیاز و سوالات مخاطب خود را درک کنید و بر اساس آنها استراتژیهای خود را طراحی کنید.
۳. پیشنهاد فروش خود را منحصربهفرد کنید
به این فکر کنید که شما چه چیزهایی را به مخاطب خود پیشنهاد میکنید که رقبای شما آن را انجام نمیدهند؟ مزایای فروشگاه، محصولات، خدمات و برند شما چیست؟ برای اینکه بتوانید افزایش فروش وب سایت داشته باشید، باید قدم متفاوتی بردارید که مزیت رقابتی شما نسبت به رقبا باشد. به این فکر کنید که چرا مخاطب باید از بین دهها فروشگاه و وب سایت، سایت شما را برای خرید خود انتخاب کند؟ نوع تبلیغات، قیمت محصولات و خدمات، روشهای پرداخت و ارسال، نوع ارتباط با مشتری و پشتیبانی و مواردی از این قبیل میتواند در ذهن مخاطب ثبت شود و فروشگاه شما را نسبت به بقیه جذابتر کند.
۴. تجربه کاربری را ساده کنید
یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید، ساده بودن فرایند خرید و پیدا کردن محتوای مورد نیاز برای مخاطب است. بهتر است با ابزارهای تخصصی روند رفتار مخاطب در سایت خود را بررسی کنید. اگر تعداد زیادی از افراد پس از گشتن در سایت شما، بدون خرید محصول آن را ترک میکنند، شاید یکی از مشکلات تجربه کاربری سایت شما باشد. بهتر است تا حد امکان دسترسی به انواع محتوا و محصولات را برای مخاطب آسان کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم که نظم و ساختار، وجود دستهبندی، راهنمای خرید و سوالات متداول را فراموش نکنید. یادتان باشد که تا جایی که میتوانید فرایند پرداخت را سادهتر کنید. بهتر است روند پرداخت بدون نیاز به پر کردن فرمهای طولانی باشد. متنها و سوالات را مختصر و کوتاه نگه دارید و از دکمهها و مراحل واضح و ساده بهره ببرید تا مشتری تجربه خوشایندی از خرید داشته باشد.
بهتر است وبسایت خود را طوری طراحی کنید که در همه دستگاهها بهراحتی قابل اجرا باشد. تعداد کاربرانی که با گوشی موبایل به وبسایتها سر میزند بسیار بیشتر از قبل شده است. بنابراین بهتر است سایتی طراحی کنید که علاوهبر سازگاری با لپتاپ و کامپیوتر، با تبلت و گوشی موبایل نیز سازگاری داشته باشد تا تجربه مناسبی برای مشتری خلق کند.
۵. خدمات مشتری مناسب را فراموش نکنید
مشتری باید بتواند بهراحتی با شما ارتباط برقرار کند، مشکلات خود را مطرح کند و پاسخ سوالات خود را بگیرد. خدمات مشتری یکی از عوامل کلیدی در تصمیمگیری افراد برای خرید است. بهتر است یک صفحه تماس در وبسایت خود داشته باشید تا راههای ارتباطی و آدرس شما در شبکههای اجتماعی بهراحتی در دسترس باشد. همچنین بهتر است سوالات مشتری را بهسرعت پاسخ دهید. این کار باعث ایجاد رابطه بهتر، اعتماد بیشتر و وفاداری در مشتری میشود.
در نظر داشته باشید که یک ویژگی چت آنلاین یا استفاده از افزونههایی برای خدمات شبانهروزی و پاسخ به سوالات متداول، از جمله مواردی است که باعث ایجاد ارزش در ذهن مشتری میشود.
۶. سئو را فراموش نکنید
اگر یک فروشگاه فیزیکی و حضوری داشته باشید، مشتری میتواند از نزدیک محصولات و ویترین شما را ببیند. اما حالا که یک فروشگاه آنلاین دارید و محصولات خود را در وبسایت خود میفروشید، باید برای شناساندن برند و وبسایت خود، بیشتر تلاش کنید. بهتر است برای اینکه بیشتر دیده شوید، از متخصصان سئو کمک بگیرید. کارشناسان سئو به شما کمک میکنند تا با کلمهکلیدیهای مورد نظرتان بهتر دیده شوید و رتبه بهتری کسب کنید. سئوی سایت باعث میشود تا افراد بیشتری وارد سایت شما شوند و احتمال افزایش فروش وب سایت شما بیشتر شود.
۷. تولید محتوا را دست کم نگیرید
یادتان باشد که مخاطب فقط به دنبال صفحه محصولات نیست. بسیاری از افراد وقتی سوالی برایشان پیش میآید، با کمک گوگل و سایر موتورهای جستوجو، به دنبال پاسخ خود هستند. به شما پیشنهاد میکنیم که با ایجاد محتواهای جذاب و مرتبط با کسبوکار خود، اطلاعات بهروز و جالب را در اختیار مخاطب قرار دهید. درباره چالشهای رایج یا راهنمای استفاده از محصولات، راهنمای خرید محصولات، مزایا و کاربردهای محصولات مختلف خود محتوا بنویسید. در این صورت افراد بیشتری از طریق جستوجو در گوگل سایت شما را پیدا میکنند. همچنین پیشنهاد میکنیم بهطور منظم برای وبسایت خود محتوای جدید تولید کنید تا گوگل شما را در رتبههای بالاتر صفحه سرچ قرار دهد.
۸. نظرات مشتریان را در صفحات محصول قرار دهید
شاید در ابتدا کمی ترسناک و نگرانکننده به نظر برسد، اما بهتر است به مشتریان خود اجازه دهید تا نظرات مثبت و منفی خود را درباره محصول مورد نظر در صفحه آن به اشتراک بگذارند. طبق نظرسنجی MOZ حدود ۶۷ درصد از مشتریان از نظرات آنلاین در خرید خود تاثیر میگیرند. اگر محصولی بهصورت مداوم نظرات منفی دریافت میکند، بهتر است در آن بازبینی کنید یا فروش آن را متوقف کنید. بهتر است علاوهبر ثبت نظر، امکان رتبهبندی و امتیازدهی را نیز برای مشتری فراهم کنید. با این روش مخاطبان بعدی میتوانند راحتتر درباره خرید محصول تصمیم بگیرند. همچنین ایجاد بخش نظرات اعتماد مخاطب را افزایش میدهد.
۹. کیفیت عکس محصولات را فراموش نکنید
عکسهای محصولات بهطرز فوقالعادهای در ذهن مخاطب حک میشوند. بنابراین باید عکسهای باکیفیتی از محصولات را به نمایش بگذارید. بهتر است از یک عکاس حرفهای کمک بگیرید تا عکسهای استاندارد و باکیفیتی از محصولات شما ثبت کند. همچنین یادتان باشد که عکسها بهطور دقیق محصول را نشان دهند. زیرا حدود ۲۲ درصد مرجوعکردن محصولات آنلاین به دلیل تفاوت کالا با عکس آن اتفاق میافتد. بهتر است بیشتر از یک عکس از کالای خود نشان دهید. همچنین توصیه میکنیم از عکسهای آماده در اینترنت استفاده نکنید. استفاده از عکسهای اختصاصی برای مخاطب جذابتر خواهد بود.
۱۰. ارتباط را با مشتریان خود ادامه دهید
وقتی که مشتری از سایت شما خرید میکند، بهتر است یک زنجیره ارتباطی طولانیمدت را بین خود ایجاد کنید. شاید ایمیل مارکتینگ قدیمی به نظر برسد اما هنوز یکی از بهترین روشها برای برقراری ارتباط موثر با مخاطب به شمار میرود. شما میتوانید مخاطبان خود را از تخفیفها، خبرهای جدید، نکات جذاب و محصولات جدید بهراحتی آگاه کنید. همچنین خبرنامههای ایمیلی یا اشتراک وبلاگ به شما کمک میکند تا دایره مخاطبان خود را گستردهتر کنید و بهطور منظم با آنها در ارتباط باشید.
۱۱. فعالیت در شبکههای اجتماعی را فراموش نکنید
با به اشتراکگذاری محتوای جذاب برای مخاطب هدف خود در رسانههای اجتماعی، میتوانید به مشتریان جدید کمک کنید تا شما را بیشتر و بهتر بشناسند و با برند شما آشنا شوند. همچنین با این کار وفاداری مشتریان قدیمی خود را افزایش خواهید داد. شما میتوانید تصاویر باکیفیت از محصولات، خبرهای جدید در حوزه کاری خود و ویدیوهای جدید از محصولات را در شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام منتشر کنید و امکان دیدهشدن برند خود را افزایش دهید.
همچنین فراموش نکنید که فروشگاه آنلاین خود را به حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی مختلف متصل کنید تا افراد وبسایت شما را راحتتر پیدا کنند. همچنین با قرار دادن لینکهای محصولات مختلف و پرداخت سریع آنها، تصمیمگیری را برای مخاطب آسانتر کنید.
این مطلب را هم بخوانید: گوگل ادز چیست؟
سخن پایانی
فروش از طریق وبسایت نیازمند رعایت نکات مهمی است که اگر آنها را در نظر نگیرید، ممکن است بهراحتی از رقبای خود عقب بیفتید. استفاده از استراتژیهای ضروری برای افزایش فروش وب سایت به شما کمک میکند تا بتوانید مشتریان خود را افزایش دهید و وفاداری در مشتریان قدیمی را تقویت کنید. در این مطلب سعی کردیم ۱۱ راه برای افزایش فروش وب سایت را برای شما شرح دهیم. اگر برای افزایش فروش خود به کمک نیاز دارید، میتوانید صفر تا صد کارهای خود را به تیم مرکزسایت بسپارید. مرکزسایت به شما در تمامی زمینهها از طراحی سایت تا مرحله پشتیبانی و تولید محتوا کمک میکند تا یک سایت قدرتمند و بهینه برای کسبوکار خود داشته باشید. با کمک تیم ما دیگر نیازی نیست تا نگران کاهش فروش خود باشید.