وقتی وارد فروشگاه میشوید، اگر با محصولی آشنایی نداشته باشید، انتظار دارید فروشنده اطلاعات مفیدی درباره آن محصول در اختیار شما قرار دهد. در فروشگاههای اینترنتی این وظیفه برعهده متنی است که برای توضیح آن محصول مینویسید. این متن باید در قدم اول اطلاعات مفیدی در اختیار کاربر قرار دهد؛ سپس او را متقاعد کند که محصول شما، ارزش هزینهای که میپردازد را دارد. این دو اصل، پایه و اساس توضیح محصول نویسی است. در ادامه از نکاتی حرف میزنیم که در توضیح محصول نویسی به کارتان میآید و کمکتان میکند تا راحتتر و بیشتر بفروشید.
توضیح محصول چیست؟
توضیح محصول، یکی از زیرمجموعههای تولید محتوا است که از خیلی جهات با مقالههای بلاگ مشابه است. با این تفاوت که در توضیح محصول ما درست در میانههای قیف فروش هستیم و هدفمان جلب اعتماد مشتری است. در این مرحله باید علاوه بر ارائه اطلاعات صادقانه، سعی کنید مخاطب را ترغیب کنید تا محصول شما را خریداری کند.
تفاوت دیگر توضیح محصول با بلاگ پست، محدودیت کلمات آن است. ممکن است داخل سایتتان، بلاگ پستهایی با بیش از 2000 کلمه هم داشته باشید. اما برای توضیح محصول نمیشود 2000 کلمه متن نوشت. به طور معمول هر توضیح محصول بین 300 تا 500 کلمه است. البته این یک فرمول قطعی نیست و به محصول و حوزه کسبوکار شما نیز بستگی دارد؛ اما بهندرت توضیح محصولی بیش از 1000 کلمه میشود. به همین خاطر در توضیح محصول باید بیانی شفاف داشته باشید و فقط به سراغ اطلاعات ضروری و مهم بروید.
حواستان باشد هدف از نوشتن توضیح محصول، ارائه اطلاعات لازم برای فروش آن است. در این مرحله کاربر در تصمیم خود مردد است و به دنبال اطلاعات و شاخصههای فنی محصول میگردد. بیان این شاخصهها باید طوری باشد که کاربر را به خرید ترغیب کند. البته قرار نیست دروغ بگوییم. بلکه باید روی ویژگیهایی مانور بدهیم که محصول ما را نسبت به دیگر مدلهای مشابه بازار متمایز میکند. اگر با مخاطب خود شفاف صحبت کنید و اطلاعات لازم را به او بدهید، تصمیمگیری را برای او سادهتر میکنید. همچنین احتمال خرید را از سمت او افزایش میدهید.
چگونه توضیح محصولی بنویسم که بفروشد؟
حالا که میدانید توضیح محصول چیست، میتوانیم به سراغ نکات مهم در نوشتن یک توضیح محصول مؤثر برویم. با رعایت این نکات میتوانید نرخ تبدیل سایت را بالا ببرید و همچنین میزان فروش را برای محصولات خود افزایش دهید.
بیان مشخصات کلی محصول
کاربری که از طریق جستجوی گوگل به صفحه محصول ما رسیده، هدف اولیهاش چک کردن مشخصات فنی محصول است. هدف ما نیز در مرحله اول باید شناساندن محصول و ارائه اطلاعات اولیه باشد. این کار با هدف اهمیتدادن به دانش و اطمینان خاطر کاربر صورت میگیرد. ارائه این اطلاعات اولیه به کاربر کمک میکند تا بفهمد کجای ماجراست و آیا این محصول، مشخصههای مدنظرش را دارد یا نه. با این کار شما نیز میتوانید اعتماد کاربر را از همان ابتدا جلب کنید.
رفع ابهام از ویژگیهای محصول
وقتی مشخصهها و اطلاعات اولیه درباره محصول را ارائه کردید، نوبت به رفع ابهام از ویژگیهای محصول میرسد. در این مرحله باید اصطلاحات و ویژگیهای تخصصی محصول را شرح دهید. برای مثال اگر محصولتان یک کتابخوان الکترونیک است، باید برای خواننده توضیح دهید جوهر الکترونیک چیست؟ چرا جوهر الکترونیک شارژ کمتری مصرف میکند؟ مزیت یک کتابخوان نسبت به تبلت چیست؟ البته فراموش نکنید که فضای زیادی برای توضیح این مسائل ندارید. مختصر و مفید بگویید. سرخط بدهید و مخاطب را تشویق کنید تا برای تکمیل اطلاعاتش به سراغ مقالههای آموزشی برود.
از جملات و پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید
ماهیت یک توضیح محصول خوب، به کوتاه و گزیده بودن آن است. این گزیده بودن را باید در جملات هم رعایت کنید. سعی کنید از جملههای کوتاه بهره ببرید. پاراگرافها را بیشتر از سه چهار بند کش ندهید و مخاطب را در درک مفاهیم یاری کنید. تلاش کنید هر جمله حاوی یک مفهوم باشد. اگر در یک جمله بلند چند مفهوم را بگنجانید، ناخواسته باعث پرش ذهنی مخاطب میشوید؛ به شکلی که یا بخشی از جمله را فراموش میکند یا اینکه بهاجبار برمیگردد و دوباره جمله را میخواند. در هر حالت، این دو حالت، حالتهای دلخواه ما نیستند و باید از آنها دوری کنیم.
نوشتن از محصول با زبان مخاطب!
منظور این نیست که محاوره بنویسید یا سطح نوشته را پایین بیاورید؛ اما خیلی از محصولاتی که روزانه با آن سروکار داریم، اطلاعات فنی زیادی دارند. نکته اینجاست که بخش زیادی از این اطلاعات کمکی به خرید کاربر نمیکند و بیشتر باعث گیج شدن او خواهد شد. برای مثال توضیح محصول یک گوشی تلفن همراه را در نظر بگیرید. اگر قرار باشد شما از مگاپیکسل دوربین گوشی صحبت کنید، نباید سراغ اطلاعات تخصصی عکاسی بروید. این کار کمکی به کاربر نمیکند. بهجای آن، از تصویر یا ویدئو کمک بگیرید و نشان دهید کیفیت دوربین گوشی به چه صورت است. این همان اطلاعات موردپسند کاربر است.
به بیان دیگر، باید اطلاعات فنی را طوری شرح دهید که برای مخاطب قابلفهم باشد.
اصل صداقت را فراموش نکنید
با مخاطب خود صادق باشید. قرار نیست برای فروش یک محصول سراغ اطلاعات دروغین برویم. دادن اطلاعات دروغین باعث ازبینرفتن اعتماد کاربر میشود. اگر ادعایی را مطرح میکنید، مطمئن شوید ادعای درستی است؛ چیزی نباشد که دیریازود توسط کاربر بررسی شود و صحت آن زیر سؤال برود. شاید با دادن اطلاعات دروغین بشود فروش را بهصورت لحظهای بالا برد، اما در درازمدت نتیجه این کار چیزی جز سلب اعتماد از کاربر نیست.
زیادهگویی ممنوع
ارائه اطلاعات کامل در مورد محصول، به معنای زیادهگویی نیست. ما قرار نیست زیادهگویی کنیم. کاربر زمانی به صفحه محصول میرسد که در میانههای قیف فروش است. پس اطلاعات زمینهای اولیه را دارد. به همین خاطر در درجه اول، دانش اولیه مخاطب را در نظر بگیرید. کوتاه سخن بگویید و از اینکه توضیح واضحات را ارائه دهید پرهیز کنید. سعی کنید از جملهها و واژههایی استفاده کنید که جذابیت لازم را داشته باشند و باعث خستگی مخاطب نشوند.
مانور دادن روی شاخصههای خاص هر محصول
هر محصول نسبت به رقیبان خود یک سری ویژگیهای شاخص دارد؛ ویژگیهایی که آن را از مدلهای دیگر متمایز میکند و باعث انتخابشدنش میشود. در نوشتن توضیح محصول باید روی این ویژگیهای خاص مانور بدهید. با این ترفند کاربر را قانع میکنید که «بهخاطر این ویژگیها باید انتخابش کنم!» به همین سادگی.
تبدیل تهدید به فرصت
طبیعتاً وقتی محصول شما نسبت به رقیبتان برتریهایی داشته باشد، نقطه مقابلش هم صادق است. درواقع محصولات دیگر هم نسبت به محصول شما برتریهایی دارند. در این صورت تکلیف چیست؟ باید صادقانه برخورد کرد و نکات منفی محصول را گفت؟ فراموش نکنید که صداقت اصل اول ما در محصول نویسی است؛ اما در اینطور مواقع میتوان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
فرض کنید هدفتان فروش یخچال فریزر است؛ اما فریزر شما کشو ندارد! یک شاخصه اصلی که در ذهن مخاطب ممکن است نقطهضعف مهمی به نظر برسد. اما میتوانید با مانور دادن بر روی فضای بیشتر و دسترسی راحتتر این نقطهضعف را یک نقطه قوت جلوه دهید و از مزایای حذف کشو در فریزر صحبت کنید.
ایجاد قابلیت مقایسه برای کاربر
زمانی که قصد خرید وسیلهای را داریم، خودآگاه یا ناخودآگاه در مقام مقایسه قرار میگیریم. رنگبندیها، ویژگیها، مزایا و معایب هر محصول را با دیگر گزینههای موجود میسنجیم و بعد تصمیم نهایی را میگیریم. این مورد را در نوشتن یک توضیح محصول هم باید رعایت کرد. باید متنی نوشت که مقایسهپذیر باشد. صحبت از ویژگیهای عجیبوغریب یک محصول کمکی به فروش آن نمیکند. در عوض باید به نکاتی اشاره کرد که نسبت به دیگر گزینههای موجود متمایز است و آن را در اولویت انتخاب قرار میدهد.
دقیق بودن آمار و ارقام ذکر شده
اعداد و ارقام بخش مهمی از یک توضیح محصول را تشکیل میدهند. اعداد قابلیت مقایسهپذیری بالایی دارند، اطلاعات کمی و کیفی را بهخوبی منتقل میکنند و در اعتمادسازی هم نقش مهمی دارند. به همین خاطر استفاده از اطلاعات آماری، اینفوگرافیها و اعداد را هرگز نباید فراموش کرد. مهمتر اینکه حواستان باشد اعداد ذکر شده را با نهایت دقت بیاورید. زیرا اطلاعات ناقص، به هنگام فروش ممکن است دردسرساز شوند.
پاسخ به سؤالات پرتکرار
اگر در صفحات مجازی چرخی بزنید یا از سایت رقیبان خود بازدید کنید، احتمالاً میبینید که داخل کامنتها یا شبکههای اجتماعی سؤالات متعددی دررابطهبا محصول تولیدی شما آمده است. اگر چند مورد از این سؤالات را انتخاب کنید و در توضیح محصول خودتان به آنها پاسخ دهید، ضمن رفع مشکل خواننده، اعتماد او را نیز جلب میکنید. بهعلاوه، او را تشویق میکنید تا کامنت بگذارد و مشکلات دیگر خود را هم بپرسد.
جمعبندی: توضیح محصول نویسی؛ اعتماد به کارشناسان محتوا
اگرچه با رعایت نکات سئویی و نوشتاری میتوانید خودتان هم از پس نوشتن توضیح محصولات سایت بر بیایید، اما چنانچه میخواهید دغدغه توضیح محصول نویسی نداشته باشید، بهترین راه میانبر اعتماد به کارشناسان محتواست. صفحات محصول بخشی از محتواهای استاتیک سایت محسوب میشوند و نیازی نیست در طول زمان بهروز شوند. به همین خاطر برونسپاری آن راهی مطمئن و یکسره برای انجام آن است. البته پیداکردن نیروی متخصص برای این کار ممکن است چندان آسان نباشد. برای همین بهتر است از خدمات محتوایی تیمهای متخصص و حرفهای استفاده کنید. ما در مرکزسایت آمادگی لازم را داریم تا نگرانی شما درباره متون توضیح محصول را برطرف کنیم. اگر نیاز به کارشناسان محتوای متخصص دارید، میتوانید روی کمک کارشناسان مرکزسایت حساب کنید.