یکی از ملاکهای اصلی گوگل برای رتبهبندی سایتها، تعداد لینکهای دریافتی آن از دیگر منابع است. البته این منابع باید محتوایی همسو با سایت مبدأ هم داشته باشند تا گوگل لینکدهی آنها را معتبر تشخیص دهد و بر اساس آنها رتبة سایت شما را بالا بیاورد. بااینحال، انتشار رپورتاژ آگهی راهی ساده و سریع برای گرفتن بکلینک یا همان لینک خارجی از سایتهای معتبر است. در این روش، شما محتوایی را متناسب با استراتژی و نیاز خود تولید میکنید؛ سپس با پرداخت یک هزینة مشخص، آن را در سایت دیگری منتشر مینمایید. البته متنی که مینویسید هم باید از یک سری پارامترهای مشخص پیروی کند. در این مقاله قصد داریم از نیازمان به رپورتاژ آگهی صحبت کنیم و بعد مسیر نوشتن یک رپورتاژ اگهی استاندارد را بررسی کنیم و با آن بیشتر آشنا شویم.
رپورتاژ آگهی چیست؟
قبل از اینکه به سراغ چرایی نوشتن رپورتاژ آگهی و چگونگی تدوین آن برویم، بیایید از یک تعریف دقیق شروع کنیم. احتمالاً میتوانید پخش تراکتهای تبلیغاتی را به یاد بیاورید و در پس ذهنتان داشته باشید. پخش تراکت بهعنوان یک روش معمول برای تبلیغ کسبوکارها، اگرچه اثربخشی بالایی نداشت، اما راهکار ارزان و در دسترسی برای کسبوکارهای کوچک حساب میشد. این روش یکی از روشهای بازاریابی بیرونی بهحساب میآمد. حالا همان تراکتهای تبلیغاتی را در ذهنتان نگه دارید و فکر کنید نقطة مقابلش در روش بازاریابی درونی چیست؟
جواب درست به سؤال بالا میشود همان تعریف رپورتاژ آگهی. اگر شما بخواهید خیلی زیرپوستی و در بستر اینترنت کسبوکار خودتان را تبلیغ کنید، باید به سراغ انتشار رپورتاژ آگهی بروید. رپورتاژ آگهی در حقیقت محتوایی است متناسب با کسبوکار ما که در سایتهای خبری یا پربازدید منتشر میشود. با این شرط که در این محتوای تولیدی دو تا سه لینک خارجی نیز به سایت ما داده شده باشد.
به این شکل مخاطب به قصد مصرف محتوای خبری یا آموزشی مورد نیازش وارد محتوای ما شده، سپس از طریق لینکهای موجود در محتوا، به سایت ما هدایت میشود.
هدف از انتشار رپورتاژ آگهی چیست؟
تبلیغات فقط یک بخش کوچک از اهداف انتشار رپورتاژ آگهی است. برای انتشار یک رپورتاژ، ممکن است دلایل و اهداف دیگری هم داشته باشید. از جمله مواردی که در زیر ذکر کردهایم:
- افزایش آگاهی از برند
- سئو سایت
- برگزاری کمپین و تبلیغات متناسب با آن
- فروش یک محصول خاص
- افزایش بازدید سایت
- بهبود رتبة سایت در نتایج یک کلمه کلیدی خاص
- و موارد دیگری ازایندست.
اینکه شما با چه هدفی به سراغ انتشار رپورتاژ آگهی بروید، بستگی به استراتژیهای جانبیتان دارد. برای مثال اگر کمپین تازهای را راه انداختهاید و باید مخاطب را به صفحه لندینگ مشخصی بکشانید، انتشار یک یا چند رپورتاژ میتواند راه مؤثری باشد. حتی ممکن است با چند هدف مختلف، به سراغ انتشار یک رپورتاژ بروید؛ مثلاً افزایش فروش یک محصول و همچنین بالابردن کلمه کلیدی مرتبط با آن.
نکتة مهم دیگر این است که در کنار تعیین اهداف اولیه، باید از یک سری شاخصهای قابلاندازهگیری نیز کمک بگیرید. شما برای انتشار رپورتاژ آگهی هزینة زیادی را متقبل میشوید؛ پس باید میزان اثربخشی آن را بسنجید و بدانید هزینههای شما تا چه میزان قابلتوجیه است.
به هر جهت توصیه میکنیم قبل از اینکه به سراغ خدمات رپورتاژ آگهی بروید، اهدافتان را مشخص کنید. البته در این راه اگر نیاز به مشورت داشتید، میتوانید روی کمک متخصصین ما در مرکزسایت حساب ویژه باز کنید.
چطور یک رپورتاژ آگهی مؤثر بنویسیم؟
وقتی از یک رپورتاژ آگهی مؤثر حرف میزنیم، منظورمان رپورتاژی است که بر اساس معیارهای تعیین شده، اهداف ما را پوشش دهد. در ادامه، به بررسی نکاتی میپردازیم که در نوشتن یک رپورتاژ استاندارد به شما کمک میکند.
برای کاربر بنویسید.
نکتة مهم در نوشتن یک رپورتاژ آگهی، درنظرگرفتن کاربر هدف است. فراموش نکنید رپورتاژ قرار است یک تبلیغات زیرآبی باشد. به همین خاطر باید محتوای خوبی در خودش داشته و اطلاعات کاربر را افزایش دهد.
تبلیغات را فراموش نکنید!
اینکه قرار است برای کاربر بنویسید، حرف صحیحی است؛ اما بحث تبلیغات را هم از یاد نبرید. بهترین شکل تبلیغات در رپورتاژ آگهیها معرفی کسبوکار خودتان است. در ابتدا با بحثی مفید شروع کنید، درد کاربر را بیان کنید و سپس بهعنوان یک راهحل به سراغ کسبوکار و خدمات خودتان بروید. البته حواستان باشد در تعریف از کسبوکارتان اغراق و زیادهگویی نکنید. تقریباً دو سوم یک رپورتاژ آگهی، باید بحثی کاربردی باشد. اگر از همان ابتدا بخواهید فقط به خدمات خودتان بپردازید، کاربر با خواندن مقدار کمی از متن آن را برای همیشه میبندد و به سراغ محتوایی میرود که نیازش را برطرف کند و به سؤالش پاسخ دهد.
قصهگو باشید.
استفاده از روایتها، کلید نفوذ به ذهن مخاطب است. مخاطبهای شما از قصهها لذت میبرند و اگر متن شما یک جریان روایتگر داشته باشد، تا انتها خوانده میشود. اضافهکردن مثالها و قصههای ساده به متن، مثل اضافهکردن نمک و فلفل به غذاست. اگر نمیخواهید یک متن خشک و بیروح داشته باشید، پس از قصهها به میزان لازم بهره ببرید.
در وقت مناسب لینک مناسب بدهید!
در رپورتاژها اغلب مجاز هستید که یک تا سه لینک در متن بگنجانید. تشخیص اینکه در کجا از لینکدهی استفاده کنید، با خود شما و کارشناس محتوایتان است. دقت کنید که لینکها را در جای درست و بهموقع قرار دهید. استفادة نابهجا از لینکها، باعث سوختن رپورتاژ و هزینههای کمپین شما میشود.
نکتة بعدی صفحات انتخابی شما برای لینک دادن است. بزرگترین اشتباه لینک دادن چندباره به یک صفحه و با یک انکر تکست است. بهتر است لینکها را با انکر تکستهای متفاوت و همخانواده مدیریت کنید. لینک دادن به صفحة اصلی سایت، به صفحة لندینگ یا صفحة مخصوص کمپین، جزء پیشنهادهای متداول در لینکدهی است. اما در پایان، همه چیز به استراتژی شما و هدفتان در انتشار رپورتاژ برمیگردد.
از تیترهای مناسب استفاده کنید.
معروف است که ماهی گلیها فقط 9 ثانیه حافظه دارند. این مثل برای کاربران فضای مجازی هم تا حد زیادی درست است! بسیاری از کاربران در مرور اول، فقط 9 ثانیه برای مطلب شما وقت میگذارند و با دیدن سرتیترها تصمیم میگیرند آن را بخوانند یا نه. در این 9 ثانیه باید با تیترهای مناسب نظر کاربر را جلب کنید و به اون نشان دهید جواب سؤالش را در متن شما خواهد یافت. پس در انتخاب عنوان و سرتیترهای مناسب، حواستان را بهخوبی جمع کنید. حساسیت بیشتری به خرج دهید و سرتیترهایی را انتخاب کنید که اولاً شفاف باشند، و ثانیاً توجه کاربر را در اولین برخورد به خود جلب کند.
استفاده از تصاویر را فراموش نکنید.
تحمل یک متن طولانی با استفاده از چند تصویر در دل متن بسیار راحتتر است. پس اگر نمیخواهید یک متن خستهکننده داشته باشید، استفاده از تصاویر را فراموش نکنید. تصاویری را انتخاب کنید که به روایت متن شما کمک کنند. نکتة دیگر، بحث طراحی تصاویر اختصاصی است. انتخاب تصاویر اینترنتی برای یک رپورتاژ بیشتر آسیبزننده است تا کمککننده. پس سعی کنید تصاویری اختصاصی داشته باشید و از آنها بهره ببرید. همچنین اگر توانایی تولید اینفوگرافی را داشته باشید، میتوانید از این مدل تصاویر نیز استفاده کنید. اینفوگرافیها میتوانند توجه مخاطب را به خود جلب کنند و باعث شوند کاربر مطلب شما را تا آخر دنبال کند.
چطور رپورتاژ آگهی خود را منتشر کنیم؟
اگر قصد بهرهبردن از رپورتاژ آگهی را دارید، قبل از اینکه به سراغ نوشتن آن بروید، باید به این سؤال نیز جواب مناسبی بدهید. برخی از سایتهای انتشار رپورتاژ مثل دیجیاتو، فرمتهای مشخصی برای محتوای ارسالی خود دارند و همین کار را برای تولید محتوای مناسب سخت میکند. به همین خاطر اگر مکان انتشار رپورتاژ را از قبل انتخاب کنید، میتوانید نمونه رپورتاژهای تولیدی آن وبگاه را بخوانید و بعد به سراغ تدوین رپورتاژ بروید.
نکتة بعدی، بحث هزینههای انتشار رپورتاژ است. طبیعتاً هر سازمانی بودجة مشخصی برای تبلیغات خود دارد. به همین خاطر در انتخاب تعداد رپورتاژها، سایتهای انتشار رپورتاژ و استراتژیهای متناسب با آن باید هوشمندانه عمل کنید. برای این کار باید ابتدا بودجة خود را در نظر بگیرید. سپس به بررسی سایتهای انتشار رپورتاژ بپردازید. بهتر است سایتهایی را انتخاب کنید که با فضای کسبوکار شما تناسب داشته باشند. حواستان باشد که مستقیماً به سراغ گزینههای ارزان بازار نروید؛ بهتر است نقطة بهینهای را پیدا کنید. نقطه بهینه، جایی است که میزان هزینة شما با دستاوردهای حاصل از آن همخوانی داشته باشد و نتیجة کار برایتان رضایتبخش باشد.
جمعبندی: چطور مطمئن شویم راه را اشتباه نمیرویم؟
اگر میخواهید در این راه به یک اطمینان خاطر بالا برسید، باید قدمبهقدم پیش بروید. قبل از هر چیز استراتژیهای محتوایی خود را بررسی کنید. سپس ببینید رپورتاژ چه جایگاهی در این استراتژی دارد و چه اهدافی از انتشار رپورتاژ دارید. در سومین قدم، نوبت به تصمیمگیری راجع به مکان انتشار رپورتاژ و تعداد رپورتاژها میرسد. زمانی که ساختار کلی انتشار رپورتاژ را تعیین کردید، باید به سراغ تدوین متن رپورتاژ و انتشار آن بروید. نکتة مهم در اینجا تعیین شاخصهای عملکردی برای سنجش تأثیر رپورتاژ است. برای این کار میتوانید از ابزارهایی مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس بهره ببرید. با انتشار هر رپورتاژ، نتایج را بررسی کنید و اگر نتایج مطابق انتظارتان نیست، کل فرایند انتشار رپورتاژ را مجدد چک کنید و ببینید ایراد از کجاست.
اگر در راه انتشار رپورتاژ نیازمند خدمات مشاورهای هستید یا نمیدانید باید از کجا شروع کنید، میتوانید روی کمک متخصصان ما در مرکزسایت حساب ویژهای باز کنید. ما در مرکزسایت میتوانیم کلیة خدمات انتشار رپورتاژ را برای شما مدیریت کنیم و خیال شما را از بابت این مسئله راحت نماییم.