هاست چیست؟ + نکات مهم در خرید هاست

هاست چیست؟ + نکات مهم در خرید هاست

اگر تابه‌حال به طراحی سایت خود فکر کرده باشید، حتما کلمه هاست به گوشتان خورده است. بدون شک مفاهیم تخصصی شبکه برای افرادی که در این حیطه کار نمی‌کنند، ممکن است دشوار و گاهی گیج‌کننده باشد. هاست یکی از این مفاهیم است که در این مطلب قصد داریم درباره آن بیشتر یاد بگیریم. می‌خواهیم بدانیم که هاست چیست، چه کاربردی دارد و چه مدل‌هایی از هاست وجود دارد. اگر شما هم برایتان جالب است که درباره هاست شبکه بیشتر بدانید، با مجله مرکزسایت همراه باشید.

هاست چیست؟

وقتی که می‌خواهید یک وب‌سایت راه‌اندازی کنید، برای نگهداری داده‌ها و اطلاعات سایت خود به یک سیستم کامپیوتری نیاز دارید. چون نگهداری این داده‌ها به حجم زیاد، پردازش سنگین و امنیت بالایی نیاز دارد و سیستم خودتان از پس این کار برنمی‌آید. بنابراین برای اینکه سایت خود را در فضای اینترنت بارگذاری کنید، به یک هاست نیاز دارید. پس به زبان ساده هاست (Host) یا میزبان شبکه، بخشی از یک کامپیوتر است که داده‌های سایت شما را نگهداری می‌کند.

هاست‌ها و دستگاه‌های کامپیوتری همگی در شبکه اینترنت قرار دارند و با پروتکل‌های خاصی مانند UDP و TCP با هم ارتباط برقرار می‌کنند. نکته مهم این است که هر هاست درون شبکه، یک IP منحصر‌به‌فرد دارد. 

هاست چه تفاوتی با سرور دارد؟

اگر بخواهید برای خودتان یک سایت داشته باشید، باید با مفهوم سرور نیز آشنا شوید. سرورها کامپیوترهای قدرتمندی هستند که پردازنده، رم و حافظه بالایی دارند. سرورها می‌توانند حجم زیادی از داده‌ها را در خود نگهداری کنند. بنابراین این کامپیوترها همیشه روشن هستند تا کاربران از هر نقطه شبکه بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. سرورها می‌توانند به‌طور مجازی به چندین بخش تقسیم شوند و هر بخش را در اختیار یک کاربر قرار دهند.

در واقع سرور می‌تواند در اختیار یک یا چند میزبان قرار بگیرد. به دلیل هزینه بالای تهیه و نگهداری کامپیوترهای سرور، معمولا افراد به‌طور شخصی اقدام به راه‌اندازی آن نمی‌کنند، بلکه سرور را در هر نقطه‌ای از دنیا که بخواهند می‌توانند خریداری کنند. بنابراین یک سرور ممکن است به چند هاست تقسیم شود و هر هاست در اختیار کاربران مختلف قرار بگیرد. 

اگر می‌خواهید یک سایت با پشتیبانی عالی داشته باشید، همه‌چیز درباره قرارداد پشتیبانی سایت را بخوانید.

انواع هاست کدام‌اند؟

انواع هاست کدام‌اند؟

تا اینجا می‌دانید که هاست چیست و چه تفاوتی با سرور دارد. باید بدانید که هاست مدل‌های مختلفی دارد و به شکل‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه انواع هاست را به‌طور مختصر معرفی می‌کنیم.

انواع هاست از نظر عملکرد

میزبان وب (Web Host)

 برای شرکت‌ها یا افرادی که یک وب‌سایت دارند، هاست یک وب‌سرور است. این هاست وب داده‌های یک یا چند وب‌سایت را ذخیره و به نقطه‌های مورد نظر منتقل می‌کند. 

میزبان ابری (Cloud Host)

یک هاست ابری مبتنی بر فناوری رایانش ابری است که به تعدادی از سرورها اجازه می‌دهد تا مانند یک سیستم عمل کنند. هاست ابری معمولا شامل شبکه‌ای از سرورها است که داده‌ها را از مراکز مختلف در مکان‌های متفاوت دریافت می‌کنند. یکی از مزایای هاست ابری این است که مشتری می‌تواند با توجه به نیاز خود خدمات را خریداری کند. در واقع هاست ابری جایگزینی برای هاست وب‌سایت روی یک سرور واحد به شمار می‌رود. با کمک هاست ابری ممکن است داده‌های شما روی چند سرور مختلف نگهداری شود. 

میزبان مجازی (Virtual Host)

هاست مجازی می‌تواند به دو معنی به کار برود. یکی اینکه هاست مجازی به معنی فناوری مورد استفاده برای اجرای چندین وب‌سایت یا برنامه روی یک هاست فیزیکی است و دیگری به شرکت‌هایی اشاره می‌کند که خدمات زیرساخت مجازی را ارائه می‌دهد. 

میزبان راه دور (Remote Host)

یک هاست راه دور یا ریموت، از نظر فیزیکی در مکان متفاوتی نسبت به کاربر قرار دارد . دسترسی از راه دور را برای کاربران فراهم می‌کند. 

ماشین مجازی میزبان: 

ماشین مجازی هاست در واقع سخت‌افزاری است که منابع محاسباتی را برای پشتیبانی از مجازی‌سازی سرور یا ماشین‌های مجازی فراهم می‌کند. 

انواع هاست از نظر پیاده‌سازی

انواع سایت از نظر پیاده‌سازی

هاست اختصاصی

اگر می‌خواهید یک کامپیوتر سرور فقط به شما خدمات دهد و داده‌های شما را ذخیره کند، باید به‌سراغ سرور و هاست اختصاصی بروید. در این حالت سرور فقط به شما اختصاص خواهد داشت و شما کل سرور را در اختیار دارید. این کار هزینه‌بر است و برای وب‌سایت‌های بزرگ مناسب است.

هاست نیمه اختصاصی

در این روش یک سرور با تقسیم‌بندی مجازی به چند بخش تقسیم می‌شود که هر بخش به‌طور مجزا می‌تواند در اختیار یک کاربر قرار بگیرد. این کار هزینه کمتری از یک سرور اختصاصی دارد و از طرفی دست شما برای ذخیره داده‌‌ها بازتر است و می‌توانید سرعت بیشتری برای انتقال داده داشته باشید.

هاست اشتراکی

اگر شما وب‌سایت جمع‌وجوری دارید و می‌خواهید یک هاست مقرون‌به‌صرفه داشته باشید، می‌توانید از هاست اشتراکی استفاده کنید. این هاست‌ها برای کسب‌وکارهای تازه‌کار بسیار اقتصادی هستند. در این حالت وب‌سایت و داده‌های شما با چند وب‌سایت دیگر روی یک هاست قرار می‌گیرد. این کار هزینه کمی دارد و از طرفی امنیت آن نیز کمتر است، زیرا اگر یک وب‌سایت در خطر باشد، ممکن است داده‌های شما نیز به خطر بیفتد. از طرفی به دلیل درخواست‌های بالا، ممکن است در مواقعی با افت سرعت سایت خود مواجه شوید.

هاست وردپرس

سایت‌های وردپرسی از جمله محبوب‌ترین سایت‌ها برای کسب‌وکارهای مختلف و سایت‌های شخصی هستند. بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین و سایت‌های آموزشی مختلف با سیستم وردپرس کار می‌کنند. هاست‌هایی که میزبان سایت‌‌های وردپرسی هستند، به هاست وردپرس معروف شده‌اند. این هاست‌‌ها روی سیستم‌های قدرتمند با نرم‌افزار و سخت‌افزار قوی قرار می‌گیرند و معمولا لینوکسی هستند. هاست‌های وردپرسی قدرت و قیمت بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارند و شرکت‌های هاستینگ آن‌ها را به سایت‌های وردپرسی ارائه می‌دهند.

برای خرید هاست چه نکاتی را در نظر بگیریم؟

برای خرید هاست چه نکاتی را در نظر بگیریم؟

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفتیم، بدون وجود هاست نمی‌توانید یک وب‌سایت داشته باشید و کارهای خود را در فضای اینترنت با آن انجام دهید. حالا که دانستید هاست چیست و چه مدل‌هایی دارد، فراموش نکنید که برای خرید یک هاست باید نکات مختلفی را در نظر داشته باشید. در ادامه مهم ترین نکات خرید هاست را بررسی می‌کنیم.

نوع هاست

در قدم اول شما باید مشخص کنید که هاست اختصاصی نیاز دارید یا با هاست اشتراکی می‌خواهید کار خودتان را شروع کنید. شاید هم یک هاست نیمه اختصاصی برای شما مناسب باشد. 

مکان هاست

وقتی درباره نوع هاست تصمیم گرفتید، باید بدانید که می‌خواهید سرور هاست شما در ایران باشد یا خارج از ایران؟ هرکدام از این سرورها مزایا و معایب خاص خود را دارند. هاست خارج ممکن است به دلیل فیلترینگ، تحریم و محدودیت‌هایی که وجود دارد، برای سایت شما مشکلاتی به وجود آورد. بنابراین اگر می‌خواهید همیشه در دسترس باشید، هاست ایران انتخاب بهتری خواهد بود. البته کیفیت سرورها و خدمات هاست خارجی در بسیاری از موارد بالاتر است.

حجم هاست

شما برای خرید هاست باید به این فکر کنید که چقدر حجم نیاز دارید. اگر کسب‌وکار کوچکی دارید و سایت شما سبک است، می‌توانید در ابتدای کار حجم کمی را انتخاب کنید و بعد در صورت نیاز برای خرید حجم بیشتر بودجه مناسب‌تری اختصاص دهید. حجم هاست میزان فضای حافظه و رم سیستم سرور را در اختیار شما قرار می‌دهد، بنابراین باید متناسب با عملکرد و نیاز سایت شما انتخاب شود.

پهنای باند

انتخاب میزان پهنای باند مناسب نیز برای خرید هاست بسیار اهمیت دارد. هرچه پهنای باند بیشتر باشد، میزان داده‌ای که در یک لحظه جابه‌جا می‌شود بیشتر خواهد بود. بنابراین وقتی که در آینده ترافیک سایت شما افزایش پیدا کرد و افراد بیشتری به سایت شما آمدند، به پهنای باند بیشتری نیاز خواهید داشت. بنابراین برای خرید هاست باید به میزان پهنای باند نیز دقت داشته باشید. 

انتخاب شرکت ارائه‌دهنده هاست

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای خرید هاست، انتخاب شرکت هاستینگ یا ارائه‌دهنده هاست است. شرکت‌ها باید کیفیت خدمات بالایی را به شما ارائه دهند و دسترسی همیشگی به سایت را تضمین کنند. خدماتی که از یک شرکت هاستینگ انتظار دارید را در نظر بگیرید و بر اساس آن درباره شرکت‌های هاستینگ اطلاعات جمع‌اوری کنید تا بتوانید بهترین شرکت را انتخاب کنید. یادتان باشد شرکت ارائه‌دهنده باید دارای پشتیبانی، تضمین کیفیت و نظارت همیشگی باشد.

برای اینکه خیالتان از همه‌چیز راحت باشد، برای کارهای سایت خود، بهترین شرکت طراحی سایت تهران را بشناسید.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای راه‌اندازی یک وب‌سایت یا کسب‌وکار اینترنتی، خرید هاست است. شما می‌توانید داده‌ها و اطلاعات سایت خود را روی هاست مورد نظر ذخیره کنید تا در دسترس کاربران قرار بگیرد. در این مطلب سعی کردیم درباره هاست بیشتر صحبت کنیم. گفتیم که هاست چیست و چه مدل‌هایی دارد. همچنین نکات مهم خرید هاست را مرور کردیم. به‌نظر شما یک هاست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ چه نکات دیگری را برای خرید هاست باید در نظر داشته باشیم؟

سوالات متداول

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 3

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

اگه این پست براتون مفید بود

خوشحال میشیم مارو توی شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *