اینماد چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

اینماد چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

برای یک کسب‌وکار هیچ‌چیز مهم‌تر از جلب اعتماد مشتریان اهمیت ندارد. شما باید بتوانید مخاطب را با خود همراه کنید و او را به مشتری تبدیل کنید. مخاطب باید در سفر به سایت و کسب‌وکارتان، به شما اعتماد کند و خرید خود را انجام دهد. بنابراین برای تمامی کسب‌وکارها اعتماد آنلاین مشتریان ارزش بسیاری دارد. نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد به شما کمک می‌کند تا بتوانید با کمک آن به‌طور معتبر در فضای تجارت آنلاین فعالیت کنید. حتما برایتان سوال است که اینماد چیست و چطور باید آن را دریافت کنید. در این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ خواهیم داد.

نماد تجارت الکترونیکی یا اینماد چیست؟

اگر در سایت‌های فروشگاهی آنلاین چرخی بزنید حتما نماد تجارت الکترونیک به چشمتان خورده است. نماد اعتماد الکترونیکی که به اختصار به آن اینماد (eNamad) هم گفته می‌شود از طرف وزارت بازرگانی سابق (وزارت صنعت، معدن و تجارت امروزی) در سال ۱۳۸۸ معرفی شد. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مجوز اینماد را به کسب‌وکارهای آنلاین اعطا می‌کند.

مهم‌ترین نکته برای دریافت اینماد این است که کسب‌وکار باید هویت و صلاحیت خود را به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اثبات کند. در غیر این صورت نماد اعتماد الکترونیکی به آن بیزینس اعطا نمی‌شود. بنابراین مهم‌ترین هدف این نماد کاهش انجام کارهای غیرقانونی و کلاه‌برداری‌های اینترنتی فروشگاه‌ها است تا مشتریان بتوانند با خیال راحت‌تر خرید کنند و خدمات مورد نظرشان را از وب‌سایت‌ها دریافت کنند.

انواع اینماد کدام است؟

انواع اینماد کدام است؟

فراموش نکنید که نماد اعتماد الکترونیکی مدل‌های مختلفی دارد که هر کدام سطحی از اعتماد و اعتبار را برای کاربران مشخص می‌کنند. اگر می‌خواهید برای کسب‌وکار خود اینماد دریافت کنید، بهتر است تا جایی که می‌توانید در راستای جلب اعتماد مخاطبان قدم بردارید و به سایتی قابل اعتماد تبدیل شوید. در ادامه مدل‌های مختلف اینماد را معرفی می‌کنیم.

اینماد بدون ستاره

این نماد به معنی این است که شما صرفا احراز هویت شده‌اید. شما با طی‌کردن مراحل مورد نیاز برای رعایت الزامات مرکز توسعه تجارت الکترونیک و ارائه مستندات لازم، این مدل از اینماد را دریافت می‌کنید. اینماد بدون ستاره به کسب‌وکارهایی تعلق می‌گیرد که بسیار کوچک هستند و در ماه کمتر از ۵۰ میلیون‌تومان گردش یا ۵۰ عدد تراکنش دارند. اگر تراکنش کسب‌وکار از این میزان عبور کند، این فروشگاه‌ها باید اینماد یک ستاره دریافت کنند. هزینه نماد اعتماد بدون ستاره ۵۰ هزارتومان در سال است. 

اینماد یک ستاره

وب‌سایت‌هایی که حجم فروش زیادی دارند، می‌توانند اینماد یک ستاره را دریافت کنند. اگر یک کسب‌وکار بخواهد نماد اعتماد یک ستاره را دریافت کند، باید مدارکی ارائه دهد تا اعتبار و صحت آن‌ها سنجیده شود. در این صورت کسب‌وکار موفق به دریافت اینماد یک ستاره خواهد شد. در ادامه مهم‌ترین مواردی که کسب‌وکارها باید ارائه کنند بررسی شده است:

  • صحت‌سنجی شماره تماس و آدرس محل فعالیت کسب‌وکار اینترنتی 
  • ارزیابی محتوا و محصولات وب‌سایت
  • بررسی مجوز محصولات و روش فروش قانونی آن‌ها
  • عدم مغایرت تصاویر با شئونات
  • عدم وجود لوگوهای دولتی در وب‌سایت‌های شرکت‌های خصوصی
  • بررسی و ارزیابی فرآیند فروش و ارائه خدمات وب‌سایت
  • ثبت‌شدن مشخصات فنی، قیمت کالاها و خدمات در سایت
  • لزوم اعلام‌کردن هزینه‌ها در هنگام انتخاب کالا یا خدمات
  • لزوم ارائه‌دادن پیش‌فاکتور قبل از ثبت نهایی خرید
  • بررسی استاندارد صفحه‌های سایت
  • بررسی صفحه «درباره ما» و نحوه آگاه‌کردن مشتریان درباره اطلاعات صاحب کسب‌وکار
  • وجود اطلاعات کامل تماس و آدرس محل فروشگاه در صفحه «تماس با ما»
  • ارائه مجوزها و گواهی‌های کسب‌شده در یک بخش از سایت
  • ثبت مقررات استفاده از کالاها و خدمات
  • ارسال تمام مدارک بارگذاری‌شده همراه با فرم تعهدنامه که در دفتر اسناد رسمی ثبت شده‌اند.

اینماد دو ستاره

اگر موفق به دریافت اینماد یک ستاره شدید، با انجام یک مرحله دیگر می‌توانید نماد دو ستاره را هم دریافت کنید تا مخاطبان بتوانند راحت‌تر به سایت شما اعتماد کنند. برای دریافت این نماد باید گواهی امنیتی SSL را برای وب‌سایت خود دریافت کنید. این گواهی در واقع پروتکلی است که اطلاعات کاربر و داده‌های سایت شما را به‌صورت رمزگذاری‌شده منتقل می‌کند. بنابراین امنیت سایت شما به میزان زیادی افزایش پیدا می‌کند. با دریافت این گواهی پروتکل سایت شما از HTTP  به HTTPS تغییر می‌کند. 

این مطلب را هم بخوانید: چرا سایت خود را در ایمالز ثبت کنیم؟

چه سایت‌هایی به نماد اعتماد الکترونیک نیاز دارند؟

حالا که متوجه شدید اینماد چیست، حتما برایتان سوال است که چه وب‌سایت‌هایی باید آن را دریافت کنند؟ اگر سایت شما به مخاطبان اطلاعاتی ارائه می‌دهد یا فروش آنلاین ندارد، نیازی به دریافت اینماد نخواهید داشت، اما اگر کسب‌وکار شما در دسته‌های زیر قرار می‌گیرد، باید نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کنید.

  • اشخاص حقیقی که یک کسب‌وکار راه‌اندازی کرده‌اند و محصول یا خدمتی ارائه می‌دهند.
  • کسب‌وکارهای کوچک که به‌صورت آنلاین از طریق برنامه‌های موبایل یا وب‌سایت‌ها محصولات خود را به فروش می‌رسانند.
  • اتباع خارجی که پروانه کار معتبر دارند و از سازمان امور مالیاتی کد فراگیر اتباع یا شرکت‌های خارجی را دریافت کرده‌اند.
  • کسب‌وکارهایی که درشبکه‌های اجتماعی مجاز محصولات و خدمات خود را می‌فروشند.
  • وبسایت‌هایی که متعلق به نهادها و دستگاه‌های دولتی هستند.

شرایط دریافت اینماد چیست؟

اگر می‌خواهید یک فروشگاه آنلاین داشته باشید و محصولات یا خدمات خود را به‌صورت اینترنتی بفروشید، بدون شک به اینماد نیاز خواهید داشت. در این مرحله باید بدانید که شرایط دریافت مجوز اینماد چیست. بنابراین بهتر است قبل از اینکه اقدام به ثبت درخواست کنید، تمام مدارک لازم را جمع‌آوری کنید تا سرعت دریافت نماد اعتماد برای سایت شما افزایش پیدا کند. 

برای اشخاص حقیقی:

  • ارائه مجوز کسب برای بعضی از دسته‌بندی‌ها مانند فروش طلا و جواهرات، نوشیدنی‌ها و مواد غذایی
  • مدارک شناسایی و هویتی مانند کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت و مدرک تحصیلی

برای اشخاص حقوقی:

  • آگهی روزنامه رسمی شرکت
  • اصل اساسنامه شرکت
  • آگهی آخرین تغییرات آدرس
  • مجوز فعالیت یا پروانه کسب
  • آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت
  • آگهی آخرید تغییرات اسامی اعضای هیئت‌مدیره شرکت

چگونه اینماد را دریافت کنیم؟

چگونه اینماد را دریافت کنیم؟

بعد از اینکه متوجه شدید اینماد چیست و چه نیازی به آن دارید، در گام بعدی باید بدانید که چگونه می‌توانید این نماد را دریافت کنید. اگر مدارک خود را آماده کرده باشید و حوزه فعالیت شما مشکلی نداشته باشد، دریافت اینماد پیچیدگی خاصی ندارد و زمان زیادی نمی‌برد. بیایید با مراحل دریافت اینماد آشنا شویم.

۱. ثبت نام در سایت نماد اعتماد الکترونیک

۱. ثبت نام در سایت نماد اعتماد الکترونیک

برای اینکه اینماد کسب‌وکار خود را دریافت کنید، باید به سامانه اینماد مراجعه کنید. با انتخاب گزینه «ثبت نام و دریافت اینماد» کادر ثبت نام برایتان باز می‌شود. اگر قبلا ثبت نام نکرده‌اید، باید یک حساب کاربری بسازید. 

۲. تکمیل اطلاعات شناسایی

۲. تکمیل اطلاعات شناسایی

وقتی که در سامانه ثبت نام کردید، باید اطلاعات شناسایی و هویتی خود را تکمیل کنید. این اطلاعات شامل اطلاعات هویتی، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات تماس شما است که باید آن‌ها را پر کنید.

۳. بارگذاری مدارک مورد نیاز

بعد از اینکه فرم‌ها را پر کردید و اطلاعات مورد نیاز ثبت شد، در این مرحله باید مدارکی مانند اسکن شناسنامه، کارت ملی و وضعیت نظام وظیفه را بارگذاری کنید. همچنین شماره تلفن همراه و شماره تلفن ثابت خود را ثبت کنید.

۴. تکمیل اطلاعات کسب‌وکار

۴. تکمیل اطلاعات کسب‌وکار

در این گام باید اطلاعات کسب‌وکار خود را با دقت بالا به‌طور کامل وارد کنید. نام فارسی و انگلیسی کسب‌وکار، نام دامنه سایت، اطلاعات تماس فروشگاه و اطلاعات ورود به یک حساب کاربری برای بررسی فرآیند خرید محصول را در این فرم بنویسید. بعد از ثبت این اطلاعات باید آدرس مدیران کسب‌وکار را هم به‌طور دقیق ثبت کنید.

۵. دریافت تاییدیه فنی

۵. دریافت تاییدیه فنی اینماد چیست

در پنل کاربری شما در بخش کسب‌وکار سایت اینماد، بخشی برای مدیریت کسب‌وکار وجود دارد که باید برای فروشگاه خود تاییدیه فنی دریافت کنید. 

۶. تکمیل فرم نظرسنجی

۶. تکمیل فرم نظرسنجی

بعد از اینکه اطلاعات را وارد کردید، باید فرم نظرسنجی را پر کنید. در این نظرسنجی سوالاتی درباره نوع کسب‌وکار، عملکرد وبسایت و نوع مشتریان از شما پرسیده می‌شود که باید به آن‌ها پاسخ دهید.

۷. احراز اطلاعات کسب‌وکار

۷. احراز اطلاعات کسب‌وکار اینماد چیست

در این مرحله اطلاعات شما باید احراز و صحت‌سنجی شود. این اطلاعات شامل ایمیل کسب‌وکار، شماره تماس و آدرس کسب‌وکار است.

۸. بررسی الزامات نماد اعتماد الکترونیکی

در این قدم می‌توانید اطلاعات و مدارک کسب‌وکارتان را به کارشناس ارسال کنید تا صحت آن‌ها بررسی شود.

۹. ارائه تعهد الکترونیکی

۱۰ دریافت تعهدنامه الکترونیکی

بعد از اینکه مدارک شما بررسی شد، اکر در مدارک و اطلاعات شما مشکلی وجود نداشته باشد، تعهد الکترونیکی روی پنل کاربری شما قرار می‌گیرد که باید آن را دریافت کرده و به‌صورت کپی برابر اصل امضا کنید. سپس آن را به کدپستی ۶۳۸۵-۱۴۱۵۵ ارسال کنید.

۱۰ دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

بعد از طی‌کردن همه مراحل، نماد اعتماد به‌شکل یک کد در اختیار شما قرار می‌گیرد و در پنل کاربری شما در دسترس است. با توجه به شرایط درج کد اینماد در وب‌سایت، کارشناس آن را در سایت شما قرار خواهد داد. 

سخن پایانی

اگر شما بتوانید اعتماد مشتریان و مخاطبان خود را جلب کنید و به آن‌ها اثبات کنید که کسب‌وکار معتبری دارید، بدون شک روی فروش و کسب سود شما تاثیر بسیاری خواهد داشت. درصد زیادی از ما وقتی برای خرید یک محصول وارد سایتی می‌شویم، اگر اعتمادمان جلب نشود، آن وب‌سایت را به‌سرعت ترک می‌کنیم و خریدی انجام نمی‌دهید. نماد اعتماد الکترونیک می‌تواند به مخاطب اثبات کند که شما یک کسب‌وکار معتبر دارید که هویت، آدرس و اطلاعات آن احراز شده است. بنابراین مشتری با خیال راحت خریدش را انجام می‌دهد. 

همان‌طور که مشاهده کردید، روند دریافت اینماد دشواری و پیچیدگی زیادی ندارد و شما فقط باید مدارک لازم را آماده کرده و قدم‌ها را به‌ترتیب طی کنید. اگر نمی‌خواهید به هر دلیلی خودتان این مراحل را طی کنید، تیم مرکزسایت در کنار شما است تا بدون اتلاف وقت نماد اعتماد الکترونیکی را برای شما دریافت کند. شما می‌توانید صفر تا صد این روند را به ما بسپارید و با خیال راحت کسب‌وکار خود را احراز هویت کنید. در این مرحله سعی کردیم بررسی کنیم که اینماد چیست و چطور باید آن را دریافت کنید. اگر در این زمینه سوالی دارید، آن را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

اگه این پست براتون مفید بود

خوشحال میشیم مارو توی شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *