تولید محتوا چیست و چرا مهم است؟

چند سالی می‌شود که عبارت «تولید محتوا» را بیش‌ازپیش می‌شنویم. در آگهی‌های شغلی مختلف، می‌بینیم که کسب‌وکارها به دنبال کسی هستند که برایشان محتوا تولید کند و یا اگر صاحب کسب‌وکاری باشیم، توصیه‌هایی می‌شنویم مبنی بر اینکه تولید محتوا را جدی بگیریم. از همین رو، شاید این‌طور به نظر برسد که حوزه محتوا، حوزه جدید و جوانی است. اما تولید محتوا قدمتی به بلندای تاریخ دارد؛ به‌عبارت‌دیگر، وقتی اجداد ما داستان شکار موفقیت‌آمیزشان را روی دیوارهای غاری حک می‌کردند، در حال تولید یکی از ابتدایی‌ترین اشکال محتوا بودند. هرچند، تولید محتوا این روزها چیزی فراتر از حکاکی روی سنگ‌هاست؛ و برای پاسخ به سؤال «تولید محتوا چیست؟»، ابتدا باید بدانیم که محتوا چیست و چه اَشکالی دارد.

محتوا چیست و چه انواعی دارد؟

محتوا را می‌توان ابزاری نامید که به‌وسیله آن پیامی منتقل می‌شود. این ابزار می‌تواند نقشی روی دیوار غاری باشد؛ و یا پستی اینستاگرامی که بهترین ژست‌های عکاسی را به ما معرفی می‌کند. کتاب‌ها، نقاشی‌ها، آهنگ‌ها، عکس‌ها و فیلم‌ها، همه‌وهمه انواعی از محتوا هستند که پیامی را درون خود حمل می‌کنند و به مخاطبانشان انتقال می‌دهند. اما آیا این همان محتوایی است که کسب‌وکارها به دنبالش هستند؟

هنگامی که به دنیای بازاریابی وارد می‌شویم، کلمات و عبارات معانی دقیق‌تری پیدا می‌کنند و به‌صورت هدفمند استفاده می‌شوند. همین اتفاق برای محتوا هم می‌افتد. محتوا در دنیای مارکتینگ، همچنان همان ابزار انتقال پیام است؛ اما نه هر پیامی. در دنیای امروز، محتوا باید بتواند مخاطبان را به سمت‌وسویی مشخص هدایت کند. برای مثال، آن‌ها را به خرید محصولی تشویق کند و یا آمار استفاده از سرویسی را بیشتر کند. چنین محتوایی می‌تواند در شکل‌های مختلف و به‌صورت ترکیبی ارائه شود؛ اما چهار شکل اصلی آن به شرح زیر است:

  • متن
  • تصویر
  • صدا
  • ویدئو

استفاده از اشکال مختلف محتوا برای معرفی کسب‌وکارها، به سال‌ها پیش از پیدایش اینترنت برمی‌گردد. زمانی که هنوز خبری از اینترنت و بازاریابی دیجیتال نبود، شرکت‌ها و مجموعه‌های مختلف تلاش می‌کردند تا محصول و خدمات خود را از طریق پخش کردن تراکت، و یا تبلیغ در مجله‌ها، رادیو و تلویزیون، به مردم معرفی کنند. با پیشرفت علم و پیدایش اینترنت، حوزه محتوا نیز گسترده‌تر شد و زیرمجموعه‌های مختلف و متنوعی پیدا کرد.

تا اینجای کار، فهمیدیم که کسب‌وکارهای مختلف، با سرمایه‌گذاری روی بخش‌های مختلف محتوا، می‌توانند تعداد مشتریان خود را افزایش دهند و یا فروش بیشتری داشته باشند. اینجاست که رقابت آغاز می‌شود: محتوای کدام مجموعه و کدام کسب‌وکار بهتر است؟ چطور محتوایی بهتر از دیگران تولید کنیم؟ اهمیت کار متخصصان و کارشناسان حوزه محتوا نیز در همین نقطه مشخص می‌شود.

کار کارشناس محتوا دقیقاً چیست؟

قبل از هر چیزی، حواسمان باشد که باید مشخص کنیم در چه زمینه‌ای به یک کارشناس محتوا نیاز داریم. برای مثال، اگر به دنبال کسی می‌گردیم که پوستر‌های تبلیغاتی را طراحی کند، نیاز به طراح گرافیک و طراح پوستر داریم؛ اگر می‌خواهیم فروش بیشتری از طریق اینستاگرام داشته باشیم، به یک متخصص شبکه‌های اجتماعی نیاز داریم؛ و اگر قصد داریم در وب‌سایتمان مطالبی مربوط به خدماتمان منتشر کنیم، باید از یک متخصص تولید محتوای متنی و وبلاگ‌نویس کمک بگیریم.

کار کارشناسان محتوا کمک به کسب‌وکارها در شناسایی نیازشان و معرفی خودشان است. یک کارشناس محتوا در مرحله اول، سعی می‌کند خدمات و محصولات یک مجموعه را به‌خوبی بررسی کند. سپس به تحقیق درباره فعالیت رقبا می‌پردازد. در نهایت، با درنظرگرفتن فاکتورهای مختلف (پرسونای مخاطب، لحن برند، نوع خدمات و غیره) محتوای موردنیاز کسب‌وکار را تولید می‌کند و تلاش می‌کند ارتباطی سازنده و صمیمانه با کاربران بسازد.

 در نهایت، باید بدانیم که فعالیت در هر زمینه‌ای نیاز به تخصص و تجربه دارد و نمی‌توان از یک فرد انتظار داشت تولید محتوای متنی، تصویری، صوتی، و ویدئویی را به‌تنهایی انجام دهد. از طرف دیگر، پیداکردن کارشناسان و متخصصان هر حوزه گاهی سخت و وقت‌گیر است و همچنین می‌تواند هزینه سنگینی را به یک کسب‌وکار نوپا تحمیل کند. در چنین شرایطی است که آژانس‌های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ به کمک کسب‌وکارها می‌آیند و با ارائه مجموعه‌ای از خدمات، منجر به پیشرفت مشاغل می‌شوند.

چرا تولید محتوا مهم است؟

محتوا پادشاه است. (بیل گیتس)

برای پاسخ به این سؤال، بهتر است نگاهی به زندگی روزمره خودمان داشته باشیم. ما در طول روز، با ابزار و لوازم مختلف سروکار داریم و از خدمات مختلفی استفاده می‌کنیم. در طول استفاده از این لوازم و خدمات، ممکن است به مشکلی بر بخوریم و یا سؤالی برایمان پیش بیاید. اولین کاری که انجام می‌دهیم چیست؟ با تقریب خوبی می‌توان گفت اکثر ما سؤال و مشکلمان را در اینترنت جست‌وجو می‌کنیم. حتی خواندن همین متن نیز به‌واسطه جست‌وجویی است که انجام داده‌اید و یا به دعوت یا معرفی دیگری سر از اینجا درآورده‌اید.

برقراری ارتباط با مخاطب، پاسخ‌دادن به نیازهای کاربر و همچنین ساختن تصویری ایدئال از برند و کسب‌وکار، مواردی هستند که باعث می‌شوند تولید محتوا در پلتفرم‌ها و اشکال مختلف مهم باشد. هنگامی که کاربر با جست‌وجو در اینترنت، به وب‌سایت شما برسد و مطالب شما پاسخگوی نیازهای او باشد، اعتماد وی به‌مرورزمان جلب می‌شود. با جلب اعتماد کاربران، شما می‌توانید مشتریان بیشتری برای خدمات و محصولات خود پیدا کنید. 

از طرف دیگر، مطمئن باشید که رقبای شما نیز از اهمیت تولید محتوا برای معرفی برند و گسترش کسب‌وکار خود به‌خوبی آگاه هستند. عقب ماندن از قافله تولید محتوا، می‌تواند آسیب‌هایی به کسب‌وکار شما وارد کند که به‌راحتی قابل‌جبران نیستند. جلب اعتماد و ایجاد حس صمیمیت با مشتریان و کاربران، نیازمند زمان و ارتباط مداوم و مؤثر است؛ در نتیجه، بهتر است در اولین فرصت به سراغ کارشناسان و متخصصین حوزه محتوا بروید تا در ماراتون بازاریابی اینترنتی، از رقبای خود عقب نمانید.

سخن پایانی

هنگامی که متوجه ارزش و اهمیت تولید محتوا برای کسب‌وکارتان می‌شوید، بهتر است بدون فوت وقت به سراغ افراد متخصصی بروید که می‌توانند در این زمینه به کمکتان بیایند. سپردن پروژه‌های تولید محتوا به کارشناسان این حوزه، می‌تواند نقطه عطفی در مسیر شغلی شما باشد و کاتالیزگر پروسه پیشرفت مجموعه‌تان شود. ما در مرکزسایت تلاش می‌کنیم خدمات محتوایی را به بهترین شکل ممکن و با بالاترین کیفیت به مشتریان خود ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات مرکزسایت می‌توانید به بخش «درباره ما» مراجعه کنید. همچنین اگر قصد دارید از خدمات محتوایی تیم مرکزسایت استفاده کنید، می‌توانید از طریق بخش «تماس با ما»، با متخصصین تیم مرکزسایت ارتباط برقرار کنید.

از این مطلب چقدر راضی بودید؟

روی ستاره کلیک کنید تا نظرتون ثبت بشه

4.8 / 5. تعداد رای دهندگان: 6

تا حالا امتیازی برای این مطلب ثبت نشده؛ با ثبت نظرتون مارو خوشحال می‌کنید

اگه این پست براتون مفید بود

خوشحال میشیم مارو توی شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

call